Wat is de beste manier om je zwembadwater te ontsmetten?
kraakhelder zwembadwater

Datum

machine aguabel klein neutraalkopieWat is de beste manier om je zwembadwater te ontsmetten?

Sta je op het punt om een zwembad of swimspa te kopen? Dan is het systeem dat je gaat gebruiken om het water schoon en ontsmet te houden een heel belangrijke beslissing.

Een woning die niet vaak gepoetst wordt, daar kun je in leven. Een auto waarmee je niet vaak naar de carwash gaat, daar kun je in rijden. Maar een zwembad of swimspa die niet onderhouden wordt, daar kun je niet in zwemmen. Erger nog, daar mag je zelfs niet in zwemmen! Het onderhoud en het correct ontsmetten van je zwembadwater is dan ook een bijzonder essentieel onderdeel bij het houden van een zwembad.

Alleen maar de bladeren eruit halen vormt slechts half het werk van je zwembad onderhoud. Natuurlijk is het belangrijk om de mandjes van je filter leeg te maken, maar de basis van een perfect onderhouden zwembad is je water ontsmettingsssysteem.

Zwembadwater dat niet ontsmet is wordt vrijgesteld aan tal van schadelijke en onzichtbare bacteriën en parasieten. Algen en bacteriën krijgen dan volop de kans op zich te ontwikkelen. Deze maken het zwemmen bijzonder onveilig. En alleen met een heel efficiënt en veilig ontsmettingssysteem kun je de schadelijke boosdoeners uit je zwemwater houden.

Hoe kun je je zwembadwater ontsmetten?

Er bestaan verschillende manieren om zwembadwater proper en gedesinfecteerd te houden:

 • Chloor- en pH dosering
 • UV-C lampen met bacteriedodende werking
 • Minerale zuivering
 • Zoutelectrolyse, systeem dat zout gebruikt als desinfectiemiddel
 • Ionisator, systeem dat door middel van koperelectrolyse het zwembadwater desinfecteert
 • Hydrolyse
 • AguaPure systeem

waterontsmetting

Bij Aguabel zijn we gespecialiseerd in ons eigen ontwikkelde en bijzonder innovatieve AguaPure systeem. Het Aguabel Pure systeem zorgt voor een perfecte en veilige ontsmetting van het water. Het water is geurloos, smaakloos én zelfs drinkbaar zodat je met een gerust gevoel kunt genieten van je zwembad.

Wat is het AguaPure systeem?

Het AquaPure systeem is een veilige en bijzonder efficiënte manier om je zwembadwater helder en veilig te houden. Dit gebeurt door middel van een desinfecterend gas dat volledig in water oplosbaar is. Een speciaal membraan in het systeem zorgt ervoor dat de werkzame stoffen zich mengen met het water, zonder dat er ongewenste residuen overblijven. Het resultaat? Kristalhelder en zuiver zwembadwater waarin jij, je familie en je vrienden naar hartenlust kunnen zwemmen.

Hoe werkt het AquaPure systeem?

Ons 100% Belgische AguaPure waterontsmetting systeem werkt met een innovatieve cel-membraan-elektrolyse techniek. Bij deze techniek vindt er een elektrolyse plaats in een gesloten cel, die langs de ene kant uit een anode en langs de andere kant uit een kathode bestaat. Tussen beide helften zit een membraan. In de anode helft wordt een ontsmettend gas geproduceerd dat in het water geïnjecteerd wordt. Dit gas lost volledig op, zonder dat er ongewenste resten in het water overblijven. De kathode helft van de cel produceert een alkalische oplossing met watergas. Hiermee wordt de PH zuurtegraad van je zwembadwater op punt gehouden. Naast de speciale cel met membraan, heeft een AguaPure toestel ook een zouttank waarin zout zit voor het elektrolyseproces. Deze moet maar heel sporadisch bijgevuld worden. Het AguaPure systeem is bijzonder veilig, want het desinfecterend gas dat geproduceerd wordt door het AguaPure waterzuivering systeem wordt perfect geregeld waardoor het niet kan vrijkomen.

Een grote plus is dat het AguaPure systeem volledig automatisch werkt waardoor je tijd én energie bespaart. Daarnaast heeft het systeem zelf ook weinig onderhoud nodig.

Wat zijn de voordelen van het AguaPure systeem?

Het AguaPure systeem heeft heel wat voordelen ten opzichte van andere waterontsmetting systemen:

 • Geen vervelende zoutsmaak in het zwembadwater
 • Lage chloride en chloraat hoeveelheden
 • Geen huid- of oogirritatie
 • Uiterst efficiënte ontsmetting van het water
 • Geen gebleekte badkleding meer
 • Zacht, gezond en kristalhelder water
 • Geen storende chloorgeur
 • Geen stockage van vloeibaar chloor
 • Volledig automatisch, gemakkelijk te installeren en lage onderhoudskosten
 • Geen gevaarlijke residuen in het water

Reeds heel wat bekende merken en fabrikanten van zwembaden en swimspa’s adviseren AguaPure als ontsmettingssysteem omwille van de vele voordelen en de efficiëntie ervan.

 

Conclusie

De ontsmetting van je water is dé basis van een perfect onderhouden zwembad. Er zijn verschillende systemen op de markt die elk hun voor- en nadelen hebben. Bij Aguabel hebben we daarom een systeem ontwikkeld waarbij de nadelen van de reeds bestaande systemen – zoals een chloorgeur, een zoutsmaak of een intensief onderhoud – niet aanwezig zijn. Dit speciale systeem om water te desinfecteren kan zowel bij binnen- als buitenzwembaden en bij swimspa’s geïnstalleerd worden.

Meer
Artikels