4 redenen waarom je zwembadwater moet onderhouden
zwembadwater onderhouden

Datum

machine aguabel klein neutraalkopieWil je graag een zwembad laten plaatsen of ben je reeds eigenaar van een eigen zwembad installatie? Dan ben je jezelf er wellicht van bewust dat er wel wat onderhoud bij komt kijken, en dit om verschillende redenen. Je zwembadwater moet niet alleen proper en kristalhelder zijn voor het zicht. Ook de veiligheid van de zwemmers en de levensduur van je zwembad installatie hangen in grote mate af van de netheid van je zwembadwater. Wie zijn zwembad niet naar behoren onderhoudt kan zijn gezin en alle gasten die komen zwemmen blootstellen aan heel wat gevaren. Daarnaast kan ook de functionaliteit van de zwembadfilters en de pomp aangetast worden. Wees je bij de installatie van een zwembad dus bewust dat het water ten allen tijde kraakhelder en ontsmet moet zijn, zodat je tijdens de warme zomermaanden ten volle kunt genieten van zorgeloze zwempartijtjes met je vrienden en familie.

We geven je alvast 4 goede redenen waarom het onderhoud van zwembadwater zo enorm belangrijk is:

1.   Parasieten en bacteriën

Je buitenzwembad wordt dag en nacht blootgesteld aan tal van factoren die het water gevaarlijk kunnen maken. Denk aan bladeren, uitwerpselen van vogels en vuil regenwater dat erin valt. Wanneer je deze organismen nog eens mengt met de bacteriën van de zwemmers, dan zal het water van je zwembad snel vol schadelijke parasieten en bacteriën zitten waarvan je flink ziek kunt worden. Zwemmen in vuil chloorwater kan voor kinderen bijvoorbeeld bijzonder gevaarlijk zijn. Ze kunnen hierdoor ernstige ademhalingsproblemen ontwikkelen zoals astma en hooikoorts.

Hoe meer het zwembad wordt gebruikt, hoe meer ontsmettingsmiddel er nodig is om het water netjes te houden. Door de installatie van het AguaPure systeem wordt je zwembadwater automatisch onderhouden zodat al deze nare problemen vermeden kunnen worden. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de gevaarlijke gevolgen van onhygiënisch water want AguaPure van Aguabel zorgt voor een constante ontsmetting van je zwembadwater.

groene algen zwembad2.   Groene algen

Ze zijn misschien niet meteen fysiek schadelijk, maar algen kunnen de muren, het afdekzeil en de bodem van je ooit zo heldere zwembad verschrikkelijk groen laten verkleuren. De hete zomers van de laatste jaren zorgen ervoor dat algen zich nog sneller kunnen vormen. Maar ook stilstaand water of een slecht functionerende pomp kan de vorming van algen versnellen. En een zwembad vol groene algen is niet meteen het zwembad waarin je wil zwemmen. Eens je zwembad groen ziet is het bovendien moeilijk om dit weer net te krijgen. Je kunt de groei van algen dus maar best vermijden. Dit kun je doen door je  zwembadwater correct te ontsmetten en door de PH waarde op punt te houden met het AguaPure systeem.

 

3.   Slecht werkende zwembadpomp

Vuil en onvoldoende ontsmet zwembadwater kan een serieuze impact hebben op de dure installatie van je zwembadpomp. Zorg er dus voor dat je de mandjes van de pomp regelmatig leegmaakt. Bladeren en insecten die in het water vallen worden opgevangen in de mandjes en kunnen ervoor zorgen dat vuil zich begint op te hopen in de pomp. Een pomp die verstopt zit zal minder snel water kunnen pompen. Hierdoor zal het water niet meer correct gefilterd worden en zal het sneller vuil worden. Maak je filters dus regelmatig leeg, op zijn minst 1x per week. In de lente en herfst dien je ze wellicht nog vaker leeg te maken, want je zult merken dat er op die momenten meer bladeren en bloemen op het water drijven. Een pomp die niet goed werkt zal er op haar beurt voor zorgen dat er meer algen gevormd worden. Daarnaast bestaat het risico dat de pomp zelf het begeeft.

4.   Een lelijk uitzicht van je zwembad

Je wil natuurlijk dat je dure zwembad er mooi en kraakhelder bij ligt zodat je zomer en winter geniet van een rustgevend zicht op je tuin. Troebel water, groene oppervlakten en vuil dat in het water drijft horen daar niet meteen bij. Wil je een visueel mooi ogend zwembad, ook dan is een correcte ontsmetting van het water van groot belang.

Bovenstaande 4 redenen zijn van uiterst belang om je zwembad op een correcte manier te onderhouden. Ze zorgen er niet alleen voor dat het water er kristalhelder uitziet, ze zorgen er ook voor dat jij,  je vrienden en je familie er op een veilige en gezonde manier van het zwembad kunnen genieten. Daarnaast staat een perfect onderhouden zwembad garant voor een langere levensduur van het zwembad zelf en ook van de onderdelen ervan.

Het innovatieve AguaPure systeem zorgt ervoor dat het water ten allen tijde perfect en veilig ontsmet is. Heb je vragen over dit hoogtechnologische water ontsmettingssysteem? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs of lees meer info op onze blog. We vertellen je graag meer over de werking van ons systeem en over de vele voordelen ervan.

Meer
Artikels